Velm_007.jpg

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

College 18-22 jaar in de VS

U bent > 16 jaar !
U hebt uw humaniora beëindigd !

Het Talencentrum van Velm biedt intensief studieprogramma aan dat het de student mogelijk moet maken Engels op een vlotte manier te verstaan, lezen, schrijven en spreken.
Deze cursussen zijn speciaal ontworpen om buitenlandse studenten met succes voor te bereiden op de Colleges van de Amerikaanse Universiteiten en Hogescholen. Bovendien geven ze aan mensen uit het beroepsleven de mogelijkheid om de nodige taal-competentie te verwerven en te ontwikkelen voor een professionele carrière of voor persoonlijke doeleinden.

toefl in de VS Engels in een College Een van de meeste karakteristieke kenmerken van de Noord-Amerikaanse samenleving is haar zin voor competitiviteit die zich algemeen manifesteert in het onderwijs. De studies zijn gericht op het oplossen van problemen terwijl daarentegen in Europa de studies eerder gericht zijn op de theorie.

De eerste universitaire cyclus duurt 4 jaar. De 2 eerste jaren bieden algemene studies aan, waaronder wetenschappelijke, literaire, economische, linguïstische, artistieke, technische (luchtvaart,informatica, transport, hotelwezen, toerisme...). Volgens de gekozen optie worden deze afgesloten met een diploma'ASSOCIATE OF ARTS' of 'ASSOCIATE OF SCIENCES'.
Deze 2 eerste jaren kunnen in een JUNIOR COLLEGE gevolgd worden wat overeenkomt met  hoger onderwijs in België. De student krijgt na afloop het diploma "ASSOCIATE".

De toelatingsvoorwaarden zijn minder zwaar in een COLLEGE, wat aan de student toelaat om eenmaal het diploma van ASSOCIATE behaald is, direct over te gaan naar het 3de jaar universiteit als JUNIOR in dezelfde hoedanigheid als een Amerikaans student.
De laatste twee jaar zijn gewijd aan gespecialiseerde studies (Business, Marketing, cinema, International Business, journalistiek en communicatie, Aeronautica,Wetenschappen, Letteren, Talen, Kunsten, enz...)
Zij worden afgesloten met een 'BACHELOR OF ARTS' of 'BACHELOR OF SCIENCES' volgens het nagestreefde diploma.
Het Bekwaamheidsdiploma dat toegang verleent tot het hoger onderwijs laat in het algemeen FRESHMAN binnen te stappen met de mogelijkheid om volgens de studies die menin de USA beoogt m.b.t. materies die reeds tijdens de humaniora bestudeerd werden, 12 tot 30 credits te behalen in de belangrijkste vakken (filosofie, mathematica, talen, wetenschappen)
Ongeveer 1 semester kan op die manier op het totaal van de studies ingewonnen worden

Certificate in een jaar:

 • EXECUTIVE SECRETARIAL / ADMINISTRATIVE ASSISTANT
 • CERTIFICATE IN COMPUTER SCIENCE
 • CERTIFICATE IN BUSINESS ADMINISTRATION
 • CERTIFICATE IN INTERNATIONAL TRADE
 • CERTIFICATE IN TRAVEL AND TOURISM

Maar je mag ook kiezen voor
Inlichtingen Wiskunde Sociologie Economie Psychologie Computer Public-Relation Litteratuur Communicatie Hotelwezen Toerisme Fotografies Secretariaat Para-medical Veearts Arts Plastic Mecanicien...

Inschrijven in een JuniorCollege ?

 • U hebt uw minimum op TOEFL (Test of English as a Foreign Language) tussen 490 en 550 punten :
 • U bent > 16 jaar !
 • U hebt uw middelbare studies beëindigd !


U hebt een onvoldoende op TOEFL:

In dat geval schrijft u zich in voor een intensieve taalcursus Engels tijdens het eerste semester. Daarna legt u uw TOEFL af en volgens de behaalde score volgt u regelmatig de cursussen tijdens het tweede semester in de gekozen specialiteit.

Bestemmingen :

 • California : Los Angeles Santa Monica San Francisco Orange County
 • Colorado : Trinidad
 • Nebraska : Crete
 • Utah : Salt Lake City
 • Washington : Seattle