Velm_007.jpg

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Intensief stage wiskunde

Krokus - Pasen - Zomer - Allerheiligen

30 u. cursus / week
Stage van zondag tot vrijdag

Om ervoor te zorgen dat de jongeren zich de leerstof van school eigen maken. Het programma wordt geïndividualiseerd en afgestemd op de cursus van de leerling.

De inhoud van de cursus wordt bepaald door de specifieke behoeften van de student. Onze dynamische methode stemt zich af op de eigen behoeften en verwachtingen van de student en we laten ons daarbij niet te zeer beperken door stugge methodes zoals die in bepaalde welomlijnde programma’s of handboeken vastliggen. Het doel is juist de persoonlijke competentie uit te bouwen.  
Onze methode is dus principieel interactief (leerkracht - student): alles berust op het aanbrengen van de aspecten volgens het principe van imitatie, assimilatie, reproductie, integratie.
Wij baseren ons voor het behalen van resultaten op een team van leerkrachten die zeer dynamisch te werk gaan en zich ten volle inzetten bij het nastreven van de doelstellingen.

Het spreekt uiteraard vanzelf dat om een optimaal effect te bereiken op de volledige inzet van de student een beroep gedaan wordt.

De cursus begint elke dag om 9u. en eindigt om 13u met telkens 2 korte pauzes tussen de lessen. Na het middageten is er een korte pauze. Van 14u tot 15u30 volgt dan de laatste les van de dag. De cursussen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag met 30 leseenheden  plus 4u. begeleide studie.   De begeleide avondstudie tussen 19u. en 20u. Laat de leerlingen toe hun kennis te actualiseren of verder uit te diepen met praktische toepassingen.  

Per periode wordt de globale evaluatie van de hele stage in een rapport weergegeven.

Uurrooster
8:00 Opstaan 13:00 Lunch
8:30 Ontbijt 14:00 Cursus
9:00 Cursus 15:30 Activiteiten
10:15 Pauze 18:30 Avondmaal
10:30 Cursus 19:00 Studie
11:30 Pauze 20:00 Ontspanning
11:45 Cursus 22:30 Doven v/d lichten

 

Verblijf in het kasteel ( Wiskunde )

Na aankomst wordt rond acht uur een algemene test afgenomen om een eerste klasindeling te maken. De lessen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag, ook op de feestdagen die eventueel tijdens de week zouden vallen

Sport- en ontspanningsactiviteiten

Diverse sport- en ontspanningsactiviteiten worden georganiseerd na de lessen: excursies, zwemmen, basebal, voetbal, en allerhande openluchtspelen waarbij van iedereen een actieve medewerking wordt verwacht. Na de avondstudie is er telkens een ontspanningsavond voorzien: Binnenhuisspelen,  dansavond en video- en TV-programma’s worden ingelast naargelang de weersomstandigheden.  
Naast deze algemene ontspanningsactiviteiten kan de volgende optie genomen worden tegen betaling van een supplement.


Optie Tennis (alleen tijdens Pasen en zomervakantie) :

De mogelijkheid wordt geboden om twee namiddagen per week tennis te spelen in Sint-Truiden. Het vervoer van en naar de club nemen wij voor onze rekening. De leerlingen dienen zich ordelijk te gedragen en zich te voorzien van de nodige tennisuitrusting zodat de toegang hen niet geweigerd wordt (tennispantoffels met gladde effen zolen).

 

Externaat  ( Wiskunde )

De cursussen vinden plaats tijdens de vakantie van maandag tot en met vrijdag. Het middagmaal wordt ter plaats genomen.
De aanwezigheid tijdens de lessen (9u tot 15u30) is verplicht.